0
blog 01 scaled

Στο Season 1 τα είδαμε όλα…τα κάναμε όλα….και εξαντληθήκαμε πολύ γρήγορα. Δεν φανταστήκαμε φυσικά ότι θα υπάρχει και Season 2 οπότε δεν κρατήσαμε εφεδρείες. Και φτάσαμε τώρα στο Season 2 λιγότερο χαλαροί (γιατί μυριζόμαστε ότι θα υπάρχει και Season 3) αλλά ταυτόχρονα και αρκετά υποψιασμένοι γιατί άλλωστε το έργο το έχουμε ξαναδεί.

Τί κάναμε όμως λάθος την πρώτη φορά;;;

  1. Καθαρίσαμε τα πάντα στο σπίτι μέσα στις δυο πρώτες ημέρες! Μεγάλο λάθος! Αυτή τη φορά θα καθαρίζουμε ένα πράγμα την ημέρα για σιγουριά!
  2. Αισθανόμασταν τύψεις που βαριόμασταν! Λάθος! Η βαρεμάρα είναι φυσιολογική και αναγκαία ταυτόχρονα. Διότι πώς ακριβώς θα πιάσεις πάτο για να μπορέσεις να ξανασηκωθείς; Ε; Αυτή τη φορά θα βιώσουμε τη βαρεμάρα μας έτσι όπως της πρέπει. Με ελαφρύ μειδίαμα και πλήρη απενοχοποίηση!
  3. Βαλθήκαμε να γίνουμε οι Μάστερ Σεφ του σύμπαντος με αποτέλεσμα να γίνουμε όλοι στρογγυλοί σαν την υφήλιο! Αυτή τη φορά θα το δούμε αλλιώς και θα βάλουμε ένα πρόγραμμα μπας και γλυτώσουμε τα χειρότερα.
  4. Τα παιδάκια μας δεν θα πάθουν τίποτα αν δεν έχουν τί να κάνουν για κάποιες ώρες! Γκρινιάζουν γιατί εμείς τους μπουκώνουμε! Ας τους δώσουμε αυτή τη φορά να καταλάβουν ότι το να κοιτάμε το ταβάνι δεν είναι απαραιτήτως κακό! Οπότε αυτή τη φορά ορίζουμε δύο συγκεκριμένες ώρες την ημέρα όπου ο καθένας πρέπει να κοιτάει ταβάνι!
  5.  Την πρώτη φορά συγχωρήσαμε όλες τις συμπεριφορές λόγω της κατάστασης….Τώρα όμως δεν έχει τέτοια! Δεν συγχωρούμε τον γκόμενο που μας παράτησε γιατί πιέζεται ή γιατί χρειάζεται χώρο και χρόνο! Αυτή τη φορά τον αφήνουμε να πάει στο καλό και χαιρόμαστε τη μοναξιά μας και τον εαυτούλη μας! Μόλις τελειώσει η καραντίνα το ξανασυζητάμε!
  6. Την πρώτη φορά μας πήρε μέρες να δεχτούμε το «κακό» που μας βρήκε. Τώρα το «κακό» το γνωρίζουμε…έχουμε πιει καφέ μαζί του, έχουμε μαγειρέψει μαζί του, έχουμε κοιμηθεί μαζί του. Οπότε μπορούμε να το διαχειριστούμε και να το αντιμετωπίσουμε!
  7. Την πρώτη φορά η υπομονή μας άργησε να εξαντληθεί…είχαμε απόθεμα από τα πριν. Τώρα όμως το απόθεμα έχει πέσει από τις πέντε γραμμούλες…στη μία μικρή, ποταπή γραμμούλα! Την κρατάμε λοιπόν και τη χρησιμοποιούμε ΜΟΝΟ όταν είναι αναγκαίο για να μας κρατήσει όρθιους μέχρι το τέλος!
  8. Την πρώτη φορά μας βοηθούσε ο καιρός…ήταν Άνοιξη…τα πουλάκια κελαηδούσαν…τα λουλουδάκια γέμιζαν το χώρο, είχαμε και το Πάσχα ε όσο να ‘ναι μια εσωτερική και εξωτερική φωτοσύνθεση μπορούσαμε να την πάθουμε! Τώρα όμως το Season 2 μας έπιασε καταχείμωνο! Γι’ αυτό το λόγο αυτή τη δεύτερη φορά θα πρέπει να λειτουργήσουμε ως Ηλιακοί θερμοσίφωνες….Θα μαζεύουμε θερμότητα όταν βγαίνει ο ήλιος και θα γυρνάμε το κουμπάκι στο αυτόματο όταν ο έρχεται η βρόχα και η καταχνιά!
  9. Στο Season 1 αυτοί που την πλήρωσαν ήταν οι καναπέδες…Πάνω που πήγε να επιστρέψει στα κανονικά της…τσουπ ήρθε το Season 2 και την έριξε στα τάρταρα! Αυτή τη φορά θα το βάλουμε πρόγραμμα να σηκωνόμαστε κάθε δύο ώρες από τη γούβα και θα ρίχνουμε ένα χορό! Ότι χορό να ‘ναι! Αν μπορούμε να το κάνουμε και όλοι όσοι βρισκόμαστε στο ίδιο σπίτι ακόμη καλύτερα! Είναι απελευθερωτικό, είναι αγχολυτικός και πάνω απ’ όλα βοηθάει τη γούβα να επανέλθει στα κανονικά της!
  10. Παίρνουμε βαθιές ανάσες και κοιτάμε γύρω μας…κοιτάμε στον καθρέφτη κάθε πρωί και λέμε δυνατά «Όλα καλά θα πάνε ρε!»

Ο καθένας μας θα το περάσει διαφορετικά. Γιατί κανείς μας δεν είναι ίδιος με τον άλλο. Σκεφτόμαστε όλους αυτούς που η καραντίνα δεν θα είναι ποτέ διασκεδαστική….ούτε για ένα λεπτό. Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να μάθουν να ξαναζούν αλλιώς….οι άνθρωποι με αυτισμό, με διάφορες ψυχικές παθήσεις ή/και αναπηρίες….όλοι αυτοί πρέπει να ξαναστήσουν τις ζωές τους από την αρχή χωρίς να γνωρίζουν αν τελικά θα τα καταφέρουν.

Κάποια στιγμή όλο αυτό θα τελειώσει…Το ζήτημα είναι τί κατάλοιπα θα του επιτρέψουμε εμείς να μας αφήσει. Δεν είναι εύκολο να γυρίσεις το διακόπτη και να αντλήσεις από κάπου όση ενέργεια σου χρειάζεται για να ξεκινήσεις από την αρχή. Η μεγαλύτερη πρόκληση αυτή τη στιγμή είναι να βάλουμε στο μυαλό μας μια τάξη…να μην πηδάει από το ένα θέμα στο άλλο χωρίς καμμιά προειδοποίηση. Μόλις το καταφέρουμε αυτό τότε θα δούμε τα πράγματα όπως χρειάζεται για να κάνουμε την επανεκκίνηση.

«Όλα θα πάνε καλά ρε!!»

Προτεινόμενο τραγούδι για το διάβασμα του παραπάνω κειμένου: “Alive and Kicking” by Simple Minds

Cart Overview